2017. június 7., szerda

Ingyenes lett a Battleborn?

A Gearbox által készített Battleborn nem lett akkora robbanás, mint ahogy azt a kiadó várta. Több hero shooter (Overwatch, Paladins) is alig néhány hónappal előtte jelent meg, így a potenciális játékosközönsége már el volt foglalva. A játék megmentéséről rengeteg pletyka keringett, mind ugyan arra a következtetésre jutva: át kell állni az ingyenesen játszható formára.

Randy Pitchford twitteren azt mondta, hogy a játék nem lett ingyenesen játszható, sokkal inkább egy ingyenesen kipróbálható, triál verzió és ahhoz, hogy a teljes játékélményt kapjuk, szükséges lesz egy upgrade. Nézzük mennyi igaz ebből az állításból.

Mit is kapsz, ha letöltöd a játékot?
Teljes hozzáférést a többjátékos módokhoz, vehetsz skineket meg mindenféle emoteokat, amik nélkül manapság egy játék se lehet játék. Hozzáférést "mind a 30" karakterhez. Mind a 30 alatt azt értik hogy 6 hőshöz férsz hozzá, akik minden héten cserélődnek. Így ha nagyon megkedvelsz egy karaktert, és eljön a heti csere ideje, négy lehetőséged van: kipróbálod valamelyik másik karaktert, vársz 5 hetet, hogy újra a kedvenc hősöd legyen a soron, vagy pedig megveszed a hőst magában vagy a Season Pass-t. Ez a pass lényegében egy upgrade a teljes játékra és 30€-ba kerül. A készítők gondosan odafigyeltek, hogy amit az ingyenesen játszott idő alatt megszerzett fejlesztések, összegyűjtött skinek és egyéb tartalmak mind megmaradnak, mikor fizetőssé válsz, úgyhogy nem kell előröl kezdened a fejlődést. Valamint, ha játékbeli pénzzel vettél bármi féle skint, emoteot, egyjátékos küldetést (igen, ezekért is fizetned kell, ha ingyenes vagy), ect... mikor upgradelsz a duplikálódott elemekért játékbeli pénzzel kompenzál számodra.

Mi van akkor ha már eddig is megvolt a játék?
Alapvetően megkapod a "Founder" címet, ami Legendary elemeket tartalmaz, 1000 platinum és 50.000 kreditet, loot dobozokat, és további jóságokat. Attól se kell aggódnod, hogy a sok új játékos (és troll) tönkre fogja tenni a meccseidet, mert az új játékosoknak külön queue-t csináltak, hogy ne legyen keveredés az abszolút kezdők és a veteránok között.


Új gyakorlómódokkal is bővült a program, mint például Incursion traininggel, a Dojo-val, ahol kipróbálhatod az összes karaktert, illetve a képességeiket. "Még ha gyorsan bele is tanulsz a MOBÁ-k stílusába, vagy már veterán játékosnak számítasz, szeretnénk időt adni, hogy megtaláld a saját stílusodat és a kedvenc hősödet. Mikor a játékos elsajátítja a játékmechanikákat, és eléri a 20-as szintet, a kezdő queue el fog tűnni, és végre csatlakozhatnak a gyakorlottabb játékosokhoz."

Összegezzük tehát: Ingyenesen letölthető és játszható. Az összes karaktert ingyen ki lehet próbálni, és ha valamelyik megtetszik játékbeli pénzért meg lehet venni örökre. A veterán játékosok élményét se teszi tönkre. Az ingyenesen játszókat ösztönzi hogy próbálják ki a többi karaktert, és esetlegesen vegyék meg a játékot. Rendkívül okos megoldás, egy hatalmasat bukott játék felélelsztésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése